TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Próféták és királyok. 2. kiad. Budapest, 1995, Advent Kiadó. „Jósafát" című fejezete, 121–128. old. és „Ezékiás" című fejezete, 205–210. old.

„Amikor a szív összhangba kerül az Igével, új élet sarjad az emberben, új fény vetődik az Ige minden egyes sorára, Isten hangja lelkünkre beszél általa" (Ellen G. White: Fundamentals of Christian Education. 183. old.).

„A Bibliában találjuk cselekedeteink egyedüli biztos irányelveit. Ez Isten akaratának írásba foglalása, az isteni bölcsesség kifejezése. Feltárja az emberi értelem előtt az élet nagy kérdéseit, és mindazoknak, akik gondosan figyelnek szabályaira, tévedhetetlen vezetőnek bizonyul, s megőrzi őket attól, hogy életüket rosszul irányított erőfeszítések következtében elpazarolják" (Ellen G. White: Az apostolok története. 4. kiad. Budapest, 2001, Advent Kiadó. 333. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Mit tehetünk azért, hogy újult lelkesedéssel kezdjük a Bibliát tanulmányozni, mivel tudjuk, mennyire fontos ez a saját életünk megváltozása és az Isten népe körében megvalósuló ébredés, reformáció szempontjából? Mivel mozdíthatjuk elő az egyéni és közösségi életünkben is annyira fontos ébredést és reformációt?

2. Térjünk vissza a keddi és szerdai rész kérdéseihez! Mennyi hasonlóságot látunk a válaszok között? Mennyi a különbség? Mit tanulhatunk egymástól?

3. Szükség van arra, hogy Isten Igéje jobban hasson ránk, nem csupán egyénileg, de az egész közösségre is? Szervezzünk szombatiskolai csoportunkkal bibliaórát a hét közepére, és hívjunk meg minél többet a tagok közül.

4. Mondjuk el tapasztalatainkat Isten Igéjének erejével kapcsolatban!

5. Hogyan segíthetünk annak, aki szeretné, ha a Biblia által megváltozna az élete, de nem érez változást? Mit tanácsolnánk neki?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: