KÜLÖNBÖZÔ ÉLETELVEK

Milyen ígéreteket találunk Zsolt 19:8–11; 119:105; 2Tim 3:16–17 verseiben a Biblia és az életvitelünk kapcsolatára vonatkozóan?

Nap mint nap az életünket meghatározó, nehéz döntéseket kell meghoznunk. Honnan tudjuk, hogy jól döntünk-e, hiszen annyiféle erkölcsi felfogás létezik körülöttünk? A szélsőséges esetek példája, hogy még egy olyan elméletet is kidolgozott valaki, ráadásul éppen egy etikával foglalkozó szakember, amelynek értelmében az idős, önmagát ellátni képtelen ember nem élhetne tovább. Másutt azonban éppen ő tiltakozott az állatok levágása és húsuk fogyasztása ellen.

Isten azért adta az Igét, hogy életmódunk megválasztásában vezessen. A Szentírásban az életünket szabályozó elveket találunk, akár a bibliai szereplők élettörténetét, akár Jézus történetét, tanításait, akár konkrét, közvetlen bibliai tanácsokat olvasunk.

Hogyan alkalmazhatjuk 1Móz 39:7–14; Jn 8:3–11 és Fil 2:3–4 elveit valós élethelyzetekben? Szombaton beszélgessünk erről a kérdésről a csoportban!

A Biblia nem ad tanácsot az emberiség minden egyes problémájára, viszont nagyszerű elveket közöl, amelyeket alkalmazhatunk saját életünkben is. Mindenki megtanulhat Lélekben járni, felismerni és követni Isten vezetését, ha ezeket az elveket figyelembe véve, megszentelt, józan ésszel gondolkodik, és enged a Szentlélek késztetésének. Megváltozik az életünk, ha okulunk a bibliai hithősök életéből!

Nem szabad csupán történelmi vagy lelki természetű adatok gyűjteményének tekinteni a Bibliát. Fel kell ismernünk benne Isten akaratát, aki szeretné, hogy életünk a lehető legjobb legyen. Éppen ezért van az, hogy a Szentírás fejleszti erkölcsi érzékünket. Megtudhatjuk belőle, mit vár el tőlünk Isten. Az Úr megmutatta Igéjében, hogyan kell élni. Isten vezetését követve boldogok lehetünk, az Úr hatalma átformál.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: