AZ IGÉNEK MEGTARTÓI

Ugyan kiből nem tör fel időnként ilyen fájdalmas kiáltás: „Óh én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből?" (Róm 7:24)! Szerencsére a következő versben Pál a választ is megadja: egyedül Jézus Krisztus, üdvösségünk szerzője szabadíthat meg. „Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék" (Ef 2:8-9). A hit Isten ajándéka, de hogyan kapjuk meg?

Olvassuk el Róm 10:17 versét. Milyen szerepe van a Bibliának a hit kialakulásában?

Minél többet olvassuk a Bibliát, annál jobban megismerjük Jézust, és annál erősebb lesz a hitünk is. Minél többet hallgatjuk Isten Igéjét, annál inkább növekszik a hitünk, és annál jobban tapasztaljuk, hogy Isten hatalma átalakítja az életünket.

Persze sokan olvassák a Bibliát, mégsem biztos, hogy változás történik az életükben. A Jézus korában élő farizeusok és írástudók is jól ismerték az Írás verseit, de ugyan mi hasznuk lett belőle?

Milyen fontos elvet figyelhetünk meg Jn 5:39–40 verseiben? Lásd még Jak 1:22!

A tudás, de még a bibliai igazságok ismerete révén sem válik valakiből automatikusan jó ember. A Szentírás tanulmányozásánál az a legfontosabb, hogy tudásvággyal és a Szentlélek vezetésére nyitottan kezdjünk hozzá. Nem pusztán több információra van szükségünk, még csak nem is nagyobb bibliaismeretre, inkább készségre, hogy engedelmeskedni tudjunk az Ige tanításának. Nem azok nyerik el az áldást, akik hallják Isten Igéjét, hanem azok, akik megtartják (Mt 7:24–29). Fontos úgy kézbe venni a Bibliát, hogy igyekezzünk a saját életünkre alkalmazni tanításait, azokhoz igazítani tetteinket. Ha alázattal fordulunk a Szentíráshoz, és szeretnénk mindenben az Úr akarata szerint eljárni, akkor Isten hittel ajándékoz meg, ami azután megváltoztatja egész életünket, áthatja minden tettünket.

Alázatosan, tanulásra készen vagy inkább kritikusan, ellenállással, bizalmatlanul vesszük kézbe a Bibliát? Nagyon fontos az Ige olvasása előtt imádkozni, kérni az Urat, hogy mutassa be akaratát, ugyanakkor adjon hitet és erőt is annak követéséhez. Csak így lehet jobb az életünk.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: