Valóban hihetünk a Bibliának

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 5:17–18; 24:35; János 10:34-35; Róma 8:34; 1Korinthus 15:6, 12–19; Galata 3:22; 2Timóteus 3:16; Jakab 2:23; 1Péter 1:25

„Szenteld meg őket a te igazságoddal: A te igéd igazság" (Jn 17:17).

KULCSGONDOLAT: El tudnánk képzelni, hogy Isten közli Igéjét, de semmi bizonyítékot nem ad hitünk alátámasztására?

Mark Twain beszámolt róla, hogy egy időben széltében-hosszában terjesztették a halálhírét. Hasonló történt a Bibliával is. Sokan hangoztatták, hogy a Szentírást idővel csupán egy letűnt kor emlékének fogják tekinteni. Például nézzük meg, hogy nyilatkozott saját írásáról néhány évszázaddal ezelőtt egy amerikai hazafi, Thomas Pain: „[Könyvem] teljesen elsöpri majd a Biblia tekintélyét. Száz éven belül Bibliát csak múzeumokban vagy antikváriumok eldugott zugaiban találni." Mekkora tévedés!

Igaz, a Biblia azóta is állandó támadások kereszttüzében van. A bírálók jönnek, mennek, az Írás azonban változatlan marad. Mára alig emlékszünk azokra az egykor haladónak kikiáltott, nagy tudós hírében álló férfiakra, akik vitatták Mózes és Ézsaiás írásainak hitelességét, Mózes és Ézsaiás könyveit viszont még ma is olvassák szerte a világon!

Az elmúlt hetekben olyan kérdésekkel foglalkoztunk, amelyek megalapozzák a Bibliába vetett bizalmunkat. Most tovább folytatjuk a Szentírás hitelességének vizsgálatát. Régen nem volt fénymásoló gép és digitális szkenner (lapolvasó), tehát vajon mennyire pontosak a fennmaradt kéziratok? Honnan tudhatjuk meg erre a választ? Lényegében miért bízunk az Írásokban?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: