Beteljesedett bibliai próféciák

E HETI TANULMÁNYUNK: Ézsaiás 52:13–53:12; Dániel 2; Máté 24:24; János 13:19

„Emlékezzetek meg a messze régi dolgokról, hogy én vagyok Isten és nincsen több; Isten vagyok, és nincs hozzám hasonlatos. Ki megjelentem kezdettől fogva a véget, és előre azokat, amik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll, és véghez viszem minden akaratomat" (Ézs 46:9-10).

KULCSGONDOLAT: Továbbra is a bibliai próféciák képezik hitünk alappilléreit.

Évről évre sokan kérik szakértők tanácsát a várható tőzsdei mozgással kapcsolatban. A szakértők pedig szinte mindent el tudnak mondani a tőzsdéről, csak azt nem, amire az emberek kíváncsiak: hogyan szerepelnek majd a különböző részvények.

Isten jól tudja, mit tartogat a jövő. A Biblia lenyűgöző próféciái által újból és újból bizonyságát is adta ennek. Ma visszatekintve olvashatjuk a bibliai jövendöléseket, ugyanakkor azt is látjuk, ahogy a történelem folyamán teljesedtek. „Semmit sem cselekszik az én Uram, az Úr, míg meg nem jelenti titkát az ő szolgáinak, a prófétáknak" (Ám 3:7).

A múltbeli próféciák bámulatos teljesedése láttán bízhatunk az Úrban a jövőt érintő kijelentésekkel kapcsolatban is! Ezek közül a Jézus második eljövetelére vonatkozó próféciák a legfontosabbak.

A héten megvizsgáljuk a Szentírás néhány fontos próféciáját. Hogyan tanulhatunk meg a jövendölések segítségével mind jobban bízni Isten Igéjében, a Bibliában?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: