Perdöntő szó

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 4:4–10; 21:42; 22:29; 26:54, 56; Galata 1:11–12; Jakab 2; 2Péter 1:19–21; 3:16

„A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített" (2Tim 3:16–17).

KULCSGONDOLAT: Mi adja a Biblia tekintélyét?

Mindenki számára van valamilyen legfőbb tekintély, a keresztények Istent tartják annak. A Biblia az Úr akaratát fejezi ki, éppen ezért olyan fontos számunkra.

Mégis, mi késztet arra, hogy egy könyv fennhatósága alá helyezzük magunkat? Az, hogy a Biblia nem egyszerűen csak egy könyv a sok közül. A Biblia Isten Igéje.

Az irat isteni tekintéllyel bír, méghozzá azért, mert az Úr Istentől, az ég és a föld Teremtőjétől származik. Ugyan kinek lenne hatalma Isten felett? Senkinek! Éppen ezért szükségszerű, hogy a Biblia az alap, a perdöntő szó.

A héten a Szentírás tekintélyével foglalkozunk. Mit mond az Ige önmagáról? Mit állít eredetéről? Hogyan tekintettek a Biblia írói az Ige többi könyvére? A legfontosabb kérdés pedig az, hogy mit mondott Jézus az Írásról? Hiszen természetesen az Úr kijelentése a perdöntő!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: