TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Pátriárkák és próféták. Budapest, 1993, Advent Kiadó. „A teremtés", 18–25. old.; „Kísértés és bukás", 26–36. old.; „A megváltás terve", 37–44. old. című fejezetei; Ellen G. White: A nagy küzdelem. Budapest, 1985, H. N. Adventista Egyház. „Bevezetés" című fejezete, 9–15. old.

„Jézus otthonukban találkozott az emberekkel, jól ismerte problémáikat. Kedvessé tette az igazságot, mert közvetlenül, egyszerűen mutatta be. Nyelvezete oly tiszta, finom és egyszerű volt, akár a csobogó patak. Hangja zeneként hatott azokra, akik azelőtt a rabbik monoton beszédét hallgatták. Bár tanítása egyszerű volt, mégis úgy beszélt, mint akinek hatalma van. Ez a jellegzetesség élesen megkülönböztette tanítását mindenki másétól. A rabbik fenntartással, kétkedve beszéltek, mintha az Írásokat így is, meg ellenkezőképpen is lehetne értelmezni. A hallgatók napról napra bizonytalanabbak lettek. Jézus azonban kétségbevonhatatlan tekintéllyel tanította az Írásokat. Bármiről beszélt, hatalommal tette, mint akinek szavát nem lehet vita tárgyává tenni" (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1998, Advent Kiadó. 202. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Isten nem mondott le rólunk. Mire következtethetünk ebből gyülekezetbe nem járó rokonainkkal, barátainkkal vagy szomszédainkkal kapcsolatban? Minek kell megtörténnie ahhoz, hogy mi se mondjunk le egykönnyen az emberekről?

2. Beszélgessünk el a keddi rész utolsó kérdésére adott válaszainkról. Milyen hasonlóságokat fedezünk fel? Milyen különbséget találunk? Mit tanulhatunk egymástól?

3. Mit mondhatunk annak, aki komolyan szeretné megismerni Isten akaratát? Mivel segíthetjük, hogy jobban meg tudja hallani Isten hangját?

4. Beszélgessünk el olyan esetekről, amikor Isten különleges módon megszólított. Mi történt akkor? Honnan tudhatjuk biztosan, hogy az Úr szól vagy nem? Volt alkalmunk meggyőződni róla, hogy valóban az Úr üzent? Ha igen, hogyan?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: