„Valamit hatalmadban van cselekedni"

E HETI TANULMÁNYUNK: Prédikátor 9:3-20*

„Valamit hatalmadban van cselekedni erőd szerint, azt cselekedjed; mert semmi cselekedet, okoskodás, tudomány és bölcsesség nincs a Seolban, ahová menendő vagy"

(Préd 9:12).

2004-ben meghalt egy 70 éves olasz férfi. Ez még önmagában nem rendkívüli, inkább halála körülménye az. Aldo Busatoval, a nyugdíjas földművessel egy első világháborús bomba, saját gyűjteményének egy darabja végzett. Busato éppen a barátainak mutatta be a gyűjteményét a kertben, amikor a szerkezet felrobbant. A robbanás következtében a férfi meghalt, mellette álló barátja pedig súlyosan megsebesült.

Hogyan lehet feldolgozni egy ilyen szörnyű esetet, hogyan lehet megbirkózni a miértekkel? Az előző részben eljutottunk odáig, hogy a földi életben nem tudhatjuk meg mindennek az okát. Meg kell tanulnunk bízni Isten jóságában még annak ellenére is, hogy sok kérdésre nem kapjuk meg a választ.

A héten vizsgált részben Salamon újból tárgyalja ezt a kérdést is, bár figyelmét leginkább A prédikátor könyvében már többször érintett témára, a halálra összpontosítja. A Bibliát olvasva ne feledjük, hogy Salamon helyenként a „világi" ember szemszögéből fogalmazott, rávilágított az Isten nélküli élet értelmetlenségére és hiábavalóságára. Igazságot, feleletet és örök életet pedig csak Isten ígér. Miközben Salamon a halálról ír, szót ejt az életről is, és arról, hogyan éljünk most.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 1. negyedév

A prédikátor könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: