BIZALOM A BIZONYTALANSÁG IDEJÉN

Itt Salamon témát vált. Az 5. vers utolsó részétől kezdve („a bölcsnek elméje megért mind időt, mind ítéletet") egészen a 9. versig a kissé nehezen érthető szövegben az életet jellemző bizonytalanságról van szó. Bizonyos dolgok megtörténnek, még ha nem is értjük, hogy miért. Bármilyen bölcs legyen is az ember, akármennyire képes megérteni „mind időt, mind ítéletet", van, aminek az értelmét egyszerűen nem tudjuk felfogni, amiről még a legbölcsebb embernek sincs elképzelése sem.

Jó hír viszont, hogy bízhatunk Istenben még akkor is, ha nem értjük a kibontakozó eseményeket. A bizalom természetesen nem alakul ki magától. Az egész életében hitetlen emberben valószínűleg nem ébred hit egyik pillanatról a másikra. Úgy tanulhatunk meg bízni Istenben, ha olvassuk a Bibliát, kérjük az Urat, váltsa be ígéreteit, és hittel, engedelmesen élünk. Ha eközben nem ragaszkodunk makacsul a saját akaratunkhoz, hanem elfogadjuk Isten akaratát, megtanulunk minden helyzetben bízni benne.

A következő igék az Istenbe vetett hittel, bizalommal kapcsolatosak. Gondolkozzunk el arról, hogy mit jelentenek nekünk, hogyan tapasztaltuk már az ígéretek valóságát. Gyűjthetünk még más bibliaszövegeket a felsoroltakon kívül, amelyek szintén fontosak. Zsolt 118:8–9 Zsolt 34:9 Péld 3:5–6 Ézs 12:2 Róm 8:28 Jak 2:22


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 1. negyedév

A prédikátor könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: