TÜRELEM ÉS BÜSZKESÉG

Olvassuk el Préd 7:7–14 verseit. Milyen kérdéseket vet fel ez a szakasz? Mely gondolatok állnak hozzánk egyénileg a legközelebb, melyek érintenek a legérzékenyebben?

Sok bölcsességet sűrített itt össze Salamon. A 7. vers pl. a szívet megrontó ajándékról (értsd: megvesztegetés) szólva fontos lelki kérdést vet fel: ha csak egy engedményt is tesz az ember, azzal kaput nyit a következőnek. Nem azt olvassuk, hogy a rossz ember megvesztegethető. Az ajándék rontja meg a szívet! Milyen komoly figyelmeztetés ez a bűn hatásával kapcsolatban!

Olvassuk el a 9. verset. Mi a lényege? Mondanivalóját mivel gazdagítják a következő szövegek? Mt 5:22; 18:21–22; Róm 12:19–21

Figyeljük meg a 12. verset. Miért védelem a bölcsesség? Hogyan tartja meg az ember életét a bölcsesség? Lásd még Péld 1:7; 9:10; Kol 1:28; Jak 3:13–18!

Mit jelent a 14. vers? Lásd Fil 4:11-13!

Mit mutathatunk fel ezeken a területeken? Mi az, amin változtatni kell az életünkben? Hogy állunk a haraggal, a rosszal szembeni túlzott engedékenységgel, a bizalmatlansággal? Milyen fontos térdre borulni az Úr előtt, és úgy kérni tőle, amit Jézus által ingyen felajánl!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 1. negyedév

A prédikátor könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: