CSALÁDI ÜGYEK

Isten a családot áldásul szánta. Az egymást szerető szülők gyengéd érzelemmel, gondoskodással veszik körül gyermekeiket. Az emberek egyik legnagyobb öröme mindig is a családi szeretet, összetartozás, meghittség volt. Természetesen Sátán és a bűn is valóság. Ebből következően ugyan igazi öröm forrásául szolgál a család, de áraszthat hihetetlen fájdalmat és szenvedést is.

Milyen családi gondokról olvasunk az idézett versekben? 1Móz 4:1–8 1Móz 37:19–36 2Sám 11:1–4 2Sám 13:1–14 Mt 10:35–37 1Kor 5:1

A felsorolt esetek többsége szélsőséges. Salamon viszont az ideális helyzetről ír Préd 6:3–ban. Még ha az ember hosszú ideig él, és sok gyermeke születik is, akkor sem lesz teljesen megelégedett. Olyan belső vágyódás él bennünk a teremtés óta, amit ezen a világon maradéktalanul semmi, még a nagy, szerető család sem olthat ki.

„Az emberek, sőt az állatok is olyan vágyakkal jönnek a világra, amelyeket ki lehet elégíteni. Az újszülött éhes – a megoldás az ennivaló. A kiskacsa úszni akar, és van is, amiben úszhat: a víz. A szexuális vágyakat a nemi élet elégíti ki. Ha pedig olyan vágyódás él bennem, amit a földön semmi nem csillapíthat, akkor erre az a legvalószínűbb magyarázat, hogy Isten nem erre a világra teremtett" – (C. S. Lewis: Mere Christianity [New York: Simon and Schuster, 1996], 121. old.).

Mivel járulhatunk hozzá családi kötelékeink erősödéséhez? Tegyünk és imádkozzunk is azért, hogy még önmegtagadás árán is többet adhassunk önmagunkból családunknak!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 1. negyedév

A prédikátor könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: