ISTEN AZ IDŐ URA

Mennyire pontos az óránk? Valószínűleg azért nem annyira, mint az atomóra, ami kb. 10-10 másodperc pontossággal (ez bizonyos atomok sugárzási frekvenciája) mutatja az időt. Lélegzetelállítóan pontos időzítéssel alkotta meg az Úr a természet világát!

Az Egyesült Államok területén működő NASA-Goddard Űrrepülési Központban a tudósok táblázatba foglalták a napfogyatkozások idejét kb. Kr. e. 2000 és Kr. u. 3000 között. Azért tehették ezt meg, mert olyan pontossággal működik a természet világa, hogy nem csupán a múltbeli napfogyatkozások, de még a jövőben bekövetkezők ideje is előre megállapítható.

Isten uralja az időt – tanúsítja ezt a természet világa is. Az adventisták számára ez persze nem meglepő. Különös érdeklődéssel viseltetünk a próféciák iránt, hiszen egyházunk léte és küldetésünk is számos ponton kötődik az időhöz.

Tekintsük át a következő, már beteljesedett idői próféciákat! Dán 7:25; 8:14; 9:24–27; Jel 12:14 Mit árulnak el Istennek az emberi történelemben is megmutatkozó hatalmáról?

A Bibliában számtalan helyen olvashatunk arról, hogy Isten terveiben milyen szerepet kap az idő. Jézus megjelent Galileában, és kijelentette: „Betelt az idő" (Mk 1:15, új prot. ford.). Pál ezt mondta Jézus első adventjéről szólva: „Mikor pedig eljött az időnek teljessége, kibocsátotta Isten az ő Fiát" (Gal 4:4). A második adventre vonatkozóan pedig ezt olvashatjuk: „a mi Urunk Jézus Krisztus megjelenéséig, amit a maga idejében megmutat" (1Tim 6:14-15). Jánosnak angyal mondta az üzenetet: „Be ne pecsételd e könyv prófétálásának beszédeit, mert az idő közel van" (Jel 22:10). Láthatjuk, Isten az időt is felhasználva viszi végbe akaratát.

Előfordulhat, hogy bizonyos események időzítése gondot okoz? Ha igen, akkor a legjobb, ha letérdelünk, és elmondjuk az Úrnak: legyen úgy, ahogy Ő akarja. Bízzuk rá magunkat Istenre, aki az időt is uralja! Még mit tehetünk, hogy megtanuljunk jobban bízni benne?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 1. negyedév

A prédikátor könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: