EGY KORSZAK VÉGE (1Mózes 23:125:10)

Ábrahám visszatért Kánaán földjére, és Kirjat-Arbában élt, amit később Hebronnak neveztek. Itt halt meg Sára, aki hibái ellenére is szerepel azoknak a sorában, akik hittel várták a jobb hazát, az örök életet (Lásd Zsid 11:1116).

Mi a jelentősége annak, hogy Zsidók 11 Sárát is a hithősök között említi?

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

Sára halála után három esztendővel Ábrahám kezdte előkészíteni fia menyegzőjét. Izsák bízott Isten gondviselésében és apjában is, hogy megfelelő feleséget talál számára. Ábrahám rendkívül fontosnak tartotta, hogy fia jó házasságot kössön.

Miért küldte el Ábrahám Eliézert, hogy ne Kánaán földjéről, inkább a rokonai közül válasszon feleséget Izsáknak? Lenézte volna a környékbelieket, vagy nem akart szorosabb kapcsolatra lépni velük (Lásd 1Móz 24:34; 5Móz 7:34; 1Kir 11:4; 2Kor 6:14)?

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ábrahám félreérthetetlenül kinyilvánította, hogy Izsák lesz a törvényes örököse, többi fiát ajándékokkal gazdagon elhalmozva útjukra bocsátotta. Ezek után, 175 éves korában meghalt (1Móz 25:18). Izmael és Izsák együtt temették el atyjukat abban a sírban, amit még ő vásárolt Sára halála után (9-10. vers).

Mózes megemlítette azoknak a nemzedékeit, akik lassan eltűnnek a szemünk elől (1Móz 25:1218). Ezután kezdte csak felsorolni a hűségesek csoportjának egymás után következő tagjait. A Szentírás kifejezetten Ábrahám ágára összpontosítja a figyelmet, azoknak a sorára, akik ha mégoly botladozva is, de életben tartották a hit lángját és az igaz Isten ismeretét.

Mi az, ami a leginkább szíven talált az Ábrahámról olvasottak közül? Mi az, amit legfőbb tanulságként megszívlelünk, ami a saját hitéletünkben is segítségünkre lehet?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: