Alapvetés

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 19:3-8; Lukács 17:2630; Apostolok cselekedetei 7:115; Róma 1:17; 4:3; 5:14; Zsidók 11:122

Ha az alapfalakat is lerombolják, mit tehet az igaz ember? (Zsolt 11:3; új prot. ford.)

Dél-Afrikában Laurens Van der Post egy követ tartott a nappaliban az asztalán. Amikor valaki megkérdezte, honnan származik a furcsa fekete kő, Van der Post elmondta, hogy Afrika kontinense alól, úgy 5000 méter mélységből. A kő azt jelképezi, amire mind a ketten az életünket akartuk építeni írta a barátja, akitől ajándékba kapta.

Minden ember valamilyen alapra épít. A szó valós értelmében a talpunk alatti kőre építjük az életünket, de átvitt értelemben mondhatjuk, hogy az elvekre, amelyek tetteinket megszabják. Ateisták, vallási fanatikusok, kétkedők és tudósok, mind valamilyen alapelv szerint vezetik az életüket, akár tisztában vannak ezekkel az elvekkel, akár nem.

A keresztények Jézus Krisztus személyében és általa találnak rá ezekre az elvekre, mert őbenne élünk, mozgunk és vagyunk (ApCsel 17:28). A Bibliából ismerhetjük meg Jézust. Életünk és hitünk alapja lényegében tehát a Biblia. Bizonyos értelemben pedig Mózes első könyve a Biblia alapja, mint az a furcsa fekete kő, ami mélyen a föld gyomrában támasztotta alá a talajt Laurens lába alatt.

A héten vetjük tehát az első pillantást a Biblia alapkövére.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: