Szeptember 29.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Ellen G. White: A nagy küzdelem című könyvéből az „Isten változhatatlan törvénye" című fejezet, 386–401. oldal.

1844-gyel kapcsolatban van még valami, ami különösen az Adventista Egyház szempontjából fontos. Egyházunk alapját képezi az a felismerés, hogy lelki elődeink, a milleriták az időpontot (1844) helyesen számolták ki, csak az eseményt illetően tévedtek. Tehát nem csak a mi örökségünk ered 1844-ből, hanem az a bibliai alap is, amire úttörőink építettek. Ezért egész népünk számára igen fontos, hogy megértsük azt a Biblia szerinti következtetést, ami 1844-ig elvezet. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy mennyit fejlődtünk, mióta először értettük meg ezt az üzenetet. Arról sem feledkezhetünk meg, hogy most sokkal jobban értjük, mit is jelent. Mivel pedig szilárdan állunk 1844 bibliai talaján, biztosak lehetünk benne, hogy valóban Isten Igéjében gyökerezik az a prófétai alap, amire egyházunk épült. Röviden tehát, nagyon fontos, hogy szilárdan álljunk 1844 tanításában, hiszen ez támasztja alá azt a bibliai alapot, aminek ismeretében egyházunk létezik és jellegzetes tanítását hirdeti.

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. A szerdai rész utolsó kérdésére adott válaszunk mit sejtet azzal kapcsolatban, hogyan értjük a megváltási tervet?

2. Az 1844-es ítélet segítségével világosabban láthatjuk, hol is tartunk a prófétai időben, de most már a XXI. században élünk. 1844 igen régen volt, és minden egyes elmúló évvel csak távolodunk tőle. Mit gondoljunk a mind hosszabbra nyúló időszakról? Miközben a választ fontolgatjuk, vegyük figyelembe azokat az idői próféciákat, amelyekkel korábban foglalkoztunk: pl. az 1260 éves, 2300 éves, 490 éves próféciákat! Hogyan láthatjuk helyes fényben az eseményeket, tekintettel ezekre az igen hosszú időszakokra? Azt értem ezalatt, hogy igaz, régen volt 1844, de összehasonlítva azokkal a prófétai időszakokkal, amelyeket Isten népének korábban ki kellett várni, tényleg annyira régen volt?

3. Szombatiskolai csoportunkkal állítsunk össze egy szemináriumi anyagot a negyedév során tanultakból az egész gyülekezet számára, hogy mindenki pontosan megértse 1844-ről szóló üzenetünk szilárd bibliai alapját, és azt, amit ez ma az egyház számára jelent!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 3. negyedév

AZ EVANGÉLIUM, 1844 ÉS AZ ÍTÉLET

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: