Mit jelent ma az ítélet?

E HETI TANULMÁNYUNK: Jób 1:7–11; Zsoltár 73:1–17; Máté 5:16; János 14:2; Apostolok cselekedetei 1:11; 1Korinthus 4:5, 9; Efézus 2:8–10; 3:10; 1Thesszalonika 4:14–18; Jelenések 22:12

„Féljétek az Istent, és néki adjatok dicsőséget: mert eljött az ő ítéletének órája; és imádjátok azt, aki teremtette a mennyet és a földet, és a tengert és a vizek forrásait" (Jel 14:7).

Az eddigiekben már igen sok kérdésre sort kerítettünk az 1844-es advent előtti ítélet tanulmányozása közben. Úgy gondoljuk, hogy megvetettük az ítélet szilárd bibliai alapját. A földi szentélyszolgálat előképétől kezdve Dániel próféciáin és Jézus életén, halálán át egészen a Zsidókhoz írt levélig mindent megvizsgálva azt láttuk, hogy egyházunknak az 1844-es advent előtti ítéletről szóló tanítása szilárd bibliai talajon áll.

Miután ezt elmondtuk, felmerül egy másik kérdés: Ugyan mit számít ez? A XXI. században élünk, az ítélet pedig 1844-ben kezdődött. Mit is jelent nekünk az ítélet ma? Mit mond a ma élő adventistáknak? Miért olyan fontos, hogy ismerjük ezt a tanítást, és higgyünk is benne? Mit nyilatkoztat ki Istenről és az általa felajánlott üdvösségről?

Úttörőink az 1844-es ítéletben találtak magyarázatot a nagy csalódásra, ez segített nekik feldolgozni, hogy mi is történt éppen akkor a milleri próféciák vonatkozásában. Persze ez akkor volt, de most már más időket élünk! Hogyan viszonyulunk ma ehhez a próféciához, aminek a teljesedése még a dédapáink születését megelőző korban kezdődött?

A negyedév utolsó hetében ilyen kérdésekkel foglalkozunk.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 3. negyedév

AZ EVANGÉLIUM, 1844 ÉS AZ ÍTÉLET

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: