A szentély és a kis szarv

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Mózes 27:20; 29:42; 4Mózes 4:7; 28:6; Róma 8:34; Zsidók 7:24–27; 8:1–5; 9:1–14, 24

„Fődolog pedig azokra nézve, amiket mondunk, az, hogy olyan főpapunk van, aki a mennyei Felség királyi székének jobbjára üle, mint a szent helynek és amaz igazi sátornak szolgája, amelyet az Úr és nem ember épített" (Zsid 8:1–2).

Az elmúlt néhány hét során megfigyelhettük, hogy milyen nagy hangsúlyt helyez Dániel 8. fejezete a kis szarvra. Nyilvánvaló, hogy ez igen fontos kérdés, amint a bemutatásból, valamint a fejezet későbbi részében a magyarázatból is látszik.

Ezen a héten még közelebbről vizsgáljuk a kis szarvat, figyelmünk homlokterében a „seregeknek fejedelme", „a mindennapi áldozat" és a „szentségének helye" ellen intézett támadása áll.

Azt is látni fogjuk, milyen központi helyet foglal el a szentély, azaz a menynyei szentély a fejezetben, hiszen csakis a mennyei szentéllyel és az ott folyó szolgálatokkal összefüggésben érthetjük meg igazán, mit is jelent a kis szarv támadása.

Az e heti tanulmányunk képezi az alapját annak, ami ezután következik: a szentély szerepe még alaposabb vizsgálatának. Különös figyelmet fordítunk majd a szentély megtisztításának kérdésére az evangéliummal és a megváltás történetével összefüggésben, ami természetesen elvezet minden idők keresztényeinek legnagyobb vágyához, Jézus második eljöveteléhez.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 3. negyedév

AZ EVANGÉLIUM, 1844 ÉS AZ ÍTÉLET

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: