„Fejedelemségek és hatalmasságok"

E HETI TANULMÁNYUNK: Zsoltár 51:3–6; Zakariás 3:1–4; Máté 22:11–12; Róma 3:4; Efézus 3:10; Zsidók 2:14; 13:2; Jelenések 12:7–13

„Mert látványossága lettünk a világnak, úgy angyaloknak, mint embereknek" (1Kor 4: 9).

Az elmúlt évszázad legbámulatosabb felfedezései közül az egyik szó szerint földön túli volt. Gondolok itt arra a felismerésre, hogy több milliárd csillagrendszer létezik, és mindegyik csillagok milliárdjaiból áll. Naponta fedeznek fel új galaxisokat, a legújabb becslések szerint 125 milliárd is lehet, de a szám egyre csak nő. Ha arra gondolunk, hogy minden egyes csillagrendszerbe több milliárd csillag tartozik, és e csillagok körül bolygók járják pályájukat, könynyen megértjük, miért is hisznek sokan a földön kívüli élet létezésében.

Így az igen bonyolult és érzékeny rádióteleszkópok segítségével az ember kutatja a földön kívüli életet. Tekintettel a világegyetem végtelenségére, csillagjai számára, joggal feltételezhetjük, hogy nem vagyunk egyedül.

Keresztényként azonban nincs szükségünk rádióteleszkópokra, hogy értesüljünk a földünkön kívüli élet létezéséről. A Biblia (és Ellen White írásai) által nem csak azt tudhatjuk: léteznek más lények is, hanem azt is, hogy ezeket a lényeket érdekli, ami itt a földön történik. Lényegében az egész világegyetem részese a Krisztus és Sátán közötti nagy küzdelemnek, amelynek hatása meszsze túlmegy kis bolygónk határain.

Ezen a héten oda próbálunk behatolni, ahová a legerősebb távcsövek sem érnek el: az óriási erkölcsi kérdések szívéig, amelyek nem csak az emberiséget, de Isten egész teremtett világát érintik.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 3. negyedév

AZ EVANGÉLIUM, 1844 ÉS AZ ÍTÉLET

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: