A HANGOS KIÁLTÁS

Pünkösdkor a Lélek nagy erővel áradt ki, hitünk szerint azonban az utolsó időben ennél nagyobb mérvű kiáradását tapasztaljuk majd. Az egész világnak meg kell tudnia az igazságot az Úr Jézusról — Jelenések könyve 14. fejezetében található hármas angyali üzenet összefüggésében —, szemben Babilon hamis tanításaival, amelyek a fenevad bélyegéhez vezetnek. És vajon ki más hirdeti ezt a jellegzetes üzenetet, ha nem a hetednapi adventisták? De ugyan melyik adventista gondolná, hogy elvégezhetnénk az előttünk álló feladatot a Szentlélek természetfölötti kiáradása nélkül?

Hitünk szerint tehát az utolsó napokban a Szentlélek rendkívül figyelemre méltó módon árasztja ajándékát az egyházra. Szükség is van erre, különben az utolsó események egyáltalán nem történhetnének meg úgy, ahogy a próféciák megjövendölték.

Olvassuk el Jel 18:1—5 verseit! Milyen hatása lesz annak, hogy a Szentlélek kitöltetik az egyházra?

A „hangos kiáltás" mindenhova elhat, amikor az Úr egyháza által kihívja minden népét Babilonból, a világ hamis vallási és politikai rendszereinek sorai közül, amelyek az utolsó napokban összefognak, és üldöző hatalomként lépnek fel. Ez a kiáltás a végső kérlelő figyelmeztetés, hogy az emberek kerüljék el az utolsó csapásokat (Jel 15), és keressenek menedéket a Megváltó Jézus védő karjaiban. A Bárány követői és a fenevad követői közötti utolsó nagy küzdelemben Krisztus felmagasztaltatik a Szentlélek megújult pünkösdi ereje által, amelynek ki kell töltetnie a földre (Jel 18:1). Ekkor látjuk majd, hogy a késői eső által Isten betakarítja az aratást.

Az utolsó napokban a kereszt meghozza a gyümölcsét. A Krisztusban meghaltak feltámadnak (1Thessz 4:16), és az életben lévőkkel együtt egyszer és mindenkorra elragadtatnak a bűnös földről (17. vers). Végül láthatjuk a Szentlélek különleges megnyilvánulását, amint nem csak azok szívére hat, akiket Isten elhívott ennek az üzenetnek a hirdetésére, hanem azok szívére is, akik elfogadják, és akik mellé állnak, nem csak az utolsó időben, Babilon erőivel szemben, hanem a mennyei üvegtenger partján is (Jel 15:1—5).

Milyen csodálatos ajándék a Szentlélek! Köszönjük meg az Úrnak a Szentlélek áldását, és kérjük, segítsen, hogy szívünkben hűségesek maradhassunk, de nem csak az utolsó idők veszélyei között, hanem már most is!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: