A Szentlélek az utolsó napokban

E heti tanulmányunk: Jóel 2:28—29; János 1:9; Apostolok cselekedetei 2:14—24; 3:19—20; Jakab 5:7; Jelenések 14:6—16; 18:1—5

„És füleid meghallják a kiáltó szót mögötted: ez az út, ezen járjatok; ha jobbra és ha balra elhajoltok" (Ésa 30:21).

„Pünkösd napján a tanítványok bűneiket megvallva és elhagyva, buzgó imádsággal, önmagukat Istennek szentelve készültek fel a Szentlélek kitöltetésére. Ugyanazt a munkát, csak nagyobb mértékben kell végezni most is. Akkor az embernek csak kérnie kell az áldást, és várni, hogy az Úr beteljesítse művét vele kapcsolatban. Isten kezdte el a munkát, és véghez is viszi, teljessé téve az embert Jézus Krisztusban. De nem szabad semmibe venni a kegyelmet, amit a korai eső jelképez. Csak azok részesülnek nagyobb világosságban, akik a már addig is rendelkezésükre álló világosságban járnak" (Ellen G. White: Advent Review and Sabbath Herald, 1897. márc. 2.).

Milyen nagyszerű üzenet rejlik ezekben a szavakban most, amikor negyedévi tanulmányunk végéhez értünk, és amikor figyelmünket a Szentléleknek az utolsó napokban végzett munkájára fordítjuk! Megnézzük, mit tesz a Szentlélek, hogy felkészítsen egy népet az evangélium hirdetésére és az utolsó válságos időszak elviselésére.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: