A BŰNÖSÖK MENTÉSE

Mi volt Krisztus célja földre jövetelével 1Tim 1:15 szerint?

_______________________________________________________________

Több kötet is kevés lenne ahhoz, hogy felsoroljuk, mi minden késztette a felbecsülhetetlen áldozat meghozatalára Jézus Krisztust, a Fiú Istent, aki isteni természetét az emberi természettel elfátyolozta, és olyan halállal halt meg helyettünk, amit mi, bűnösök érdemelnénk meg. Jézus életének és halálának az okai között szerepelnek a következők:

1. Azért jött, hogy bemutassa az emberiségnek Istent (Jn 14:9).

2. Azért jött, hogy Isten szolgája legyen, és bemutassa, mi is a szolgálat lényege (Mt 20:25—28; Fil 2:5—7).

3. Azért jött, hogy példát mutasson a helyes életre (1Pt 2:21; 1Jn 2:6).

4. Azért jött, hogy hűséges és könyörületes Főpapunk legyen (Zsid 2:17—18).

Bármilyen fontos is mindez, értelmetlen lenne anélkül, ami kétség kívül Jézus földi szolgálatának csúcsát jelenti.

Olvassuk el Mk 10:45; Jn 3:14—16; 1Kor 15:3; Zsid 2:9 és 1Jn 3:8 verseit! Mi tette szükségessé Jézus földi életét és halálát ezen szövegek szerint?

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

Jézus eljövetelének és halálának okai közül — legalábbis számunkra — a legfontosabb, hogy megment a bűn törvényes következményétől, a haláltól, méghozzá az örök haláltól. Jézus ezt bárkinek megadhatja, aki elfogadja Őt. Minden hívő üdvösséget nyer, először a zsidók, azután a pogányok (Róm 2:10). A hívők elkerülik az „örök kárhozatot", amire figyelmeztetett Jézus számos helyen, beleértve Mk 3:29-et, amikor arról a bűnről szólt, amely ilyen rettenetes véghez vezet. Ha a Jézusba vetett hit által kerülhetjük el az „örök kárhozatot", és ha a „megbocsáthatatlan bűn" vége az „örök kárhozat", akkor vajon mi lehet a „megbocsáthatatlan bűn"?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: