Május 26.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Ellen G. White: A nagy küzdelem, 12—15. old.; 416—418. old.; 540—543. old.; Jézus élete, 35—37. old.

„Még a Szentléleknek az ember szívében végzett munkáját is Isten Igéje által kell próbára tenni. A Szentírást ihlető Lélek mindig a Szentíráshoz vezet" (Ellen G. White: Selected Messages, 1. köt. 43. old.).

Jézusnak Jn 16:14-ben elhangzott kijelentéséhez, hogy a Szentlélek „engem dicsőít majd" Ellen G. White a következő megjegyzést fűzte: „E szavaival Krisztus kijelentette, hogy mi a Szentlélek munkásságának a koronája. A Lélek dicsőíti Krisztust, akinek mindenek felett való tisztelet jár, és a Megváltó lesz a gyönyörűsége, öröme annak az embernek, akinek a szíve így átalakult" (My Life Today, 49. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszélgessünk a keddi rész utolsó kérdésére adott válaszokról! Lelki téren milyen megtévesztő dolgokkal találkozhatnak az emberek? Milyen tapasztalataink segíthetnek másoknak is?

2. Vegyünk például két embert: az egyik teológiai álláspontja helytálló, de magatartását rosszindulat, mogorvaság, bosszúállás és ítélkezés jellemzi, a másik ember teológiailag kétes nézeteket vall, de kedves, szeretetteljes, megbocsátó és nagylelkű. Vajon melyikükről látszik jobban, hogy a Szentlélek munkálkodik az életében? Indokoljuk meg álláspontunkat!

3. Hogyan viszonyuljon a gyülekezet ahhoz, aki szokatlanul, furcsán viselkedik, de azt állítja, hogy a Szentlélek vezetésére cselekszik?

4. Mit tehet szombatiskolai csoportunk együttesen azért, hogy Isten dicsőségére éljünk? Feltétlenül valami különleges, hangzatos előadásra van szükség ehhez? Esetleg a csoport csendben és egyszerűen is dicsőítheti Istent? Ha igen, hogyan?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: