A keresztény vezetője

E HETI TANULMÁNYUNK: Lukács 2:25—30; János 14:26; 15:26; 16:12—14; Róma 8:4; 1Korintus 12:10

„De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, amiket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek" (Jn 16:13).

Minden igazság között a legfontosabb, hogy Jézus a világ bűneiért halt meg. Mi lehetne hasonló fontosságú ehhez? És mivel ily fontos, Isten nem hagyta, hogy magunkra maradva próbáljuk felismerni azt, kitéve a tévedés lehetőségének. Ezen igazság fontossága miatt ígérte meg, hogy elküldi a Szentlelket, aki elvezet az igazság megértésére. Így végül senki sem mentegetheti magát az ítélet napján.

A Szentlélek Isten ajándéka, akit az elbukott emberiség egészéhez küldtek. Jézus halála nélkül senki sem üdvözülhetett volna; a Lélek vezetése, az általa történő újjászületés és a tőle kapott erő nélkül pedig az egyes emberek nem juthatnának el az üdvösségre. Jézus és a Lélek együtt akarja a törvényszegés pusztaságában tévelygő emberiséget visszavezetni az Atyához. Az Atya terve alapján állítja vissza Jézus és a Szentlélek azt a békét és összhangot, amely Isten és az emberiség között megvolt a bűn kezdete előtt.

Ezen a héten tovább foglalkozunk azzal a rendkívül fontos munkával, amit a Szentlélek az életünkben végez.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: