Május 19.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: 1Korintus 13; Ellen G. White: Jézushoz vezető út című könyvének Isten szeretete az emberek iránt című fejezete, 7—13. old.; Jézus élete című könyvéből 247—250; 286—287; 358—364. old.; Előtted az élet című könyvéből 251—253. old.; Gondolatok a Hegyi Beszédről című könyvének Kik a boldogok? című fejezetéből 19—22. old.

A Lélek másik két gyümölcse a szelídség és a mértékletesség: „Mózes volt minden idők legnagyszerűbb embere Isten népének vezetői közül. Isten nagy tiszteletben részesítette, nem az egyiptomi udvarban szerzett tapasztalatai, inkább rendkívüli szelídsége miatt. Szemtől szemben beszélt vele az Úr, mint ahogy az ember barátaival beszél. Ha valaki arra vágyik, hogy Isten megtisztelje, legyen alázatos. Akik Isten művében munkálkodnak, alázatosságban legyenek különbek mindenki másnál. A szelídségéről ismert emberről Krisztus azt mondja, hogy meg lehet bízni benne" (Ellen G. White megjegyzései, SDA Bible Commentary, 1. köt. 1113. old.).

„Fegyelmezzük és tartsuk kordában értelmi képességeinket. Mindenki képes lehet az önuralomra. Úgy tehetünk szert rá, hogy akaratunkat fenntartás nélkül Isten oldalára állítjuk, Isten akaratát saját akaratunknak tekintve" (Ellen G. White: Our High Calling, 219. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszélgessünk arról, hogy mit is jelent a szeretet! Minden bizonnyal rájövünk, hogy nem könnyű meghatározni a jelentését. Milyen hasonló vonásokat látunk a csoport tagjai által elmondott meghatározásokban? Mit tanulhatunk ezekből?

2. Ismertünk valakit a gyülekezetből, aki már nem jár, és most küzdelmeket él át a hitéletében? Ha igen, akkor a szombatiskolai csoport közösen tervezhetne valamit, meglátogathatná, vagy meghívhatná egy beszélgetésre, ebédre stb. Mivel lehetne a segítségére lenni, hogy visszanyerje korábbi hitét?

3. Említsen meg mindenki valakit — nem a Biblia hősei közül —, aki szelídségéről és jóságáról volt ismert! Azután nevezzünk meg igazán alázatos embereket is! Mit tanulhatunk tőlük e jellemtulajdonságokról? Mit tehetünk, hogy a mi életünkben is ezek a tulajdonságok mutatkozzanak meg?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: