SZÍVESSÉG, JÓSÁG

Mit jelent a „szívesség" és a „jóság"? Milyen az az ember, akiben megvan a Léleknek ez a két gyümölcse?

Az is érdekes (ha eddig még nem figyeltünk volna fel rá), hogy a Lélek gyümölcsei mind Jézus jellemének bizonyos vonásait tükrözik. Tekintsük át újra, amit eddig a Lélek gyümölcseiről elmondtunk: az adott tulajdonságok minden esetben megtalálhatóak Jézusban. Amikor tehát Krisztusra nézünk, a szívesség és jóság lehető legnagyszerűbb példáját láthatjuk, hiszen tökéletesen megmutatkoznak ezek a tulajdonságok Jézusban, aki Isten. Így tehát minél inkább megteremjük a Lélek gyümölcseit, annál inkább hasonlítunk Jézusra.

Keressünk az evangéliumokból példát arra, amikor kifejezetten Jézus „szívessége", ill. „jósága" mutatkozott meg! Mit tanulhatunk ezekből az esetekből?

Jóság__________________________________________________________

_______________________________________________________________

Szívesség______________________________________________________

_______________________________________________________________

Ha példának vesszük Jézus pusztai böjtölésének történetét (Mt 4:1—11), abban is láthatjuk jóságát, hogy mások javát kereste, ezért megtagadta az ételt önmagától. Vagy amikor a szamaritánus asszonnyal beszélgetett (Jn 4:5—42), majd pedig a házasságtörő asszony esete (Jn 8:3—11) is példázza: a szelídséghez hozzátartozik, hogy udvariasan, tisztelettel bánunk az emberekkel, még akkor is, ha helytelenül cselekedtek.

Gondoljunk újból a kiválasztott történetekre! Mit mondhatunk ezekből kiindulva, min kellene változtatni az életünkben?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: