A Lélek ajándékai

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 28:19—20; Márk 16:15; Róma 12:6—8; 1Korintus 12:7—25; Efézus 4:11

„A lelki ajándékokra nézve pedig nem akarom, atyámfiai, hogy tudatlanok legyetek." „A kegyelmi ajándékokban pedig különbség van, de ugyanaz a Lélek" (1Kor 12:1, 4).

Az Újszövetség úgy említi a lelki ajándékokat, mint Krisztustól kapott biztosítékokat, amelyekhez a Lélek által juthatunk hozzá. A Lélek ugyan egy, mégis számos ajándéka vagy megnyilvánulási formája van, amelyek különbözőek. A kegyelmi ajándékokról (charismata) főleg három szakaszban olvashatunk: Róm 12:4—8; 1Kor 12—14 és Ef 4:7—13. Valószínűleg még ezekből a példákból együttvéve sem láthatjuk a teljes képet, inkább csak példázzák, hogy miféle ajándékokat kaphatunk. Jézus még mennybemenetele előtt ígérte meg az ajándékokat (Ef 4:8, 11).

Az egyházban egyetlen ember sem remélheti, hogy megkaphatja a Lélek minden ajándékát. Arra se számítsanak a tagok, hogy mindenki ugyanazt kapja. Az Újszövetség az emberi testhez hasonlítja az egyházat, amely jó példa a Lélek tevékenységére. E hasonlat szerint a test különböző tagjai különféle feladatokat látnak el, ám mind a közös cél eléréséért fáradoznak.

Ezen a héten megvizsgálunk néhányat az ajándékok közül, és megnézzük, hogyan figyelhetünk fel rájuk a gyülekezetben.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: