Május 5.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Ellen G. White: Az apostolok története, 26—30; 32—33. old. Pátriárkák és próféták, 239—242; 244—245; 588—590; 2Mózes 14.

„Engedjétek, hogy Krisztus munkálkodjon Szentlelke által, és felébresszen, mintha a halálból keltene fel, gondolataitokat is magával ragadva. Engedjétek, hogy minden képességeteket munkába állítsa. Olyan adottságokkal teremtett, amelyekkel jobban dicsőíthetitek és magasztalhatjátok nevét. Szenteljétek magatokat neki, és akkor mindenki, aki csak kapcsolatba kerül veletek, láthatja, hogy Istentől kapjátok az erőt, és legjobb képességeiteket Isten szolgálatába állítjátok. Azok a képességek, amelyekkel korábban önös érdekeiteket és értéktelen elvek ügyét szolgáltátok, amelyekkel egykor igaznak nem mondható célokat szolgáltatok, Jézus Krisztus foglyaivá lesznek, és Isten akaratába simulnak bele" (Ellen G. White: Testimonies to Ministers and Gospel Workers, 396. old.).

„Szükségünk van a Szentlélek keresztségére" (Ellen G. White: Evangelism, 66. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszéljük meg a keddi rész utolsó kérdésére adott választ! Mit tanulhatunk egymás válaszaiból?

2. Olvassa el együtt a csoport Lk 11:11—13 verseit, majd beszélgessünk arról, milyen érzés volt ajándékot adni egy számunkra fontos személynek, és tudni, hogy örömmel fogadja majd! Milyen érzést vált ez ki az ajándékozóból? Mi késztetett az ajándékozásra? Mit használt az ajándék annak, aki kapta? Mit tanulhatunk a Szentlélek ígéretéről ezen gondolatok fényében?

3. A szombatiskolai csoport összeállíthat egy előadást a Szentlélek keresztsége témakörben. Találjunk alkalmat arra, hogy elmondjuk a gyülekezetnek, mit állítottunk össze! Készüljünk fel arra is, hogy a gyülekezet tagjai esetleg kérdéseket tesznek fel, álljunk készen a válaszadásra!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: