A LÉLEK IRÁNYÍTÁSÁVAL

„Mert akit az Isten küldött, az Isten beszédeit szólja; mivelhogy az Isten nem mérték szerint adja a Lelket" (Jn 3:34).

Egy mai angol fordítás így adja vissza a verset: „Akit Isten küldött, az Isten szavait szólja, mert Isten a Lélek teljességét adja neki."

Mit is mond pontosan Jézus? Mit árulnak el a szavak arról, milyen hatása volt a Szentléleknek Jézus életére? Következésképpen, milyen hatása kellene, hogy legyen a Szentléleknek a mi életünkre?

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

ApCsel 1:1—2 egyértelműen kifejezi, hogy Jézus a Szentlélek hatalma által „parancsolatokat adott… az apostoloknak". Ez újabb utalás arra, hogy Jézus csakis a Szentlélek erejére hagyatkozott.

Mi volt Jézus fő célja földi élete idején (Jn 4:34; 6:38; 8:29)? Hogyan illeszkedett ez a célkitűzés ahhoz a munkához, amelyet a Szentlélek végzett az életében?

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

„Jézus emberi természetében, befolyása minden napján a Szentlélek állandó és mindent átható működése alatt állt. A Fiú, aki semmit nem nélkülözött, hanem Istenként az Atyával és a Szentlélekkel magáénak tudhatott mindent, együttérzésből magára vette emberi természetünket… Noha Ő volt a Fiú, mégsem vette saját kezébe ennek előkészítését, gazdagítását és végrehajtását, hanem kész volt arra, hogy a Szentlélek kezéből elfogadja mindazt, ami rá várt" (Abraham Kuyper: The Work of the Holy Spirit [Grand Rapids, Mich.: Wm. B. Eerdmans Publishing Company, 1975.] 96. old.).

Milyen változásokat kell meghozni az életünkben ahhoz, hogy minden kimondott szavunk a Szentlélek befolyására hangozzon el? Mennyiben különbözne beszédünk attól, ahogy most beszélünk?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: