Az otthon a béke és a gyógyulás szigete

E HETI TANULMÁNYUNK: Zsoltár 37:8; Máté 5:22; 12:1–14; 18:15–18; Márk 7:6–13; Filippi 2:1–16; Kolossé 3:12–15

„Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen" (Jn 14:27).

KULCSGONDOLAT: A Bibliában olyan elvekkel találkozhatunk, amelyek csökkentik a családon belüli ellentétek és bajok számát.

Az iskolás gyerekek örömmel vették birtokba az új mérleghintát. A nagyobbak, erősebbek ültek beljebb, a vékonyabbak pedig a szélére. Amikor egyensúlyban voltak, mindannyian élvezték a hintázást. Minden rendben is ment egészen addig, amíg néhány nagyobb rossz fiú szórakozásból akkorát nem ugratott a hintával, hogy a kislányok mint rongybabák repültek a levegőbe, és sikoltoztak, hogy le akarnak szállni. Egyre több és több gyerek ült fel a hinta két végére, mind azt akarták, hogy az ő oldaluk legyen nehezebb. Csakhamar sok vita forrásává vált kedvenc játékuk, a mérleghinta, egészen addig, amíg a legtöbb gyereknek elment a kedve a hintázástól.

A családi életet is hasonlíthatnánk a mérleghintázáshoz. Sokkal kellemesebb az élet, ha az emberek tisztelik egymást, ki-ki törődik a másikkal. Fájdalmat okoz, aki a családban betöltött szerepével visszaélve uralkodni, parancsolni akar, vagy durván, erőszakosan bánik a többiekkel. Ezen a héten megnézzük, milyen bajok alakulhatnak ki családon belül. Szót ejtünk arról is, mivel segíti Isten Igéje a sérülést szerzett gyermekek gyógyulási folyamatát.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 1. negyedév

Családok Isten családjában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: