Február 17.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Őszinte szeretet. „Az igazi szeretet nemes és szent életelv. Teljesen különbözik attól a szeretettől, amely ösztönösen ébred, és amely hirtelen elmúlik, ha kemény próba éri. A fiatalok a szülői házban való becsületes kötelességteljesítéssel készüljenek fel saját családi életükre. Gyakorolják az önmegtagadást és tanúsítsanak kedvességet, udvariasságot és keresztény együttérzést. Így a szeretet melege nem hűl ki a szívben, és aki ilyen családból kikerülve lesz családfő, tudja majd, hogyan segítse elő annak boldogságát, akit egy életre társául választott. A házasság ahelyett, hogy a szeretet végét jelentené, annak a kezdete lesz" (Ellen G. White: Pátriárkák és próféták, 140. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Miért van szükség rá, hogy a kereszténység üzenetén belül felvilágosítást kapjanak az emberek a nemi élet kérdéseivel kapcsolatos helyes és helytelen dolgokról? Mit tehetnek a szülők és pedagógusok, hogy a lehető legjobban eleget tegyenek kötelességüknek, és helyes útra vezessék a rájuk bízottakat?

2. Házasságon kívül született gyerekek, AIDS, széthullott családok… és sorolhatnánk tovább a bűn által megrontott nemi kapcsolatok okozta bajokat. Hogyan segíthet szombatiskolai csoportunk azoknak, akik rossz döntések miatt szenvednek?

ÖSSZEFOGLALÁS: Az Énekek éneke számos tanulságot rejt a szoros kapcsolatokra, a barátságra, de főleg a házasságra vonatkozóan. A költeményben a királyi pár szerelmének beteljesülése mintegy felszólítás a házasságban élőknek, hogy igyekezzenek mind jobban megismerni egymást. A Szentírás egésze pedig arra bátorít minden embert, hogy napról napra szorosabb kapcsolatba kerüljünk Istennel.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 1. negyedév

Családok Isten családjában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: