A király szerelmes éneke

E HETI TANULMÁNYUNK: Énekek éneke

„Tégy engem mint egy pecsétet a te szívedre, mint egy pecsétet a te karodra; mert erős a szeretet, mint a halál, kemény, mint a sír a buzgó szerelem; lángjai tűznek lángjai, az Úrnak lángjai" (Én 8:6).

KULCSGONDOLAT: Az Énekek éneke némelyek számára talán megdöbbentő nyíltsággal szól a házasélet gyönyöreiről.

Érzékletes kifejezésekkel mutatja be a vonzalom, a szenvedély és a nemi élet máshoz nem fogható örömeit. A Bibliának ebben a szakaszában közölt tanácsokért, útmutatásért különösen hálásak lehetünk ma, amikor a társadalom egésze semmibe veszi a házasságot, lealacsonyítja a szerelmet.

A könyvben bepillanthatunk egy házaspár életének zárt világába. Pironkodás nélkül beszélnek házaséletükről, finom hasonlatokkal és jelképekkel fejezve ki az örömöt, amit szerelmük nyújt. A szöveg nyíltsága egybevág a Szentírás általános felfogásával, miszerint az emberi élet fontos részét képezi a szexualitás. A Krisztusban nyert megváltás az egész emberre hat, ezért a hívők számíthatnak a Szentlélek vezetésére, miközben igyekeznek természetesen hozzáállni ehhez az olyannyira érzékeny, ám rendkívül fontos kérdéshez, ami át meg átszövi az életet.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: