A SZÜLŐK

Jézus meghagyta híveinek, hogy menjenek el az egész világra, és tegyék az embereket tanítvánnyá. Korábban szólt arról is, mit ért a tanítvány kifejezés alatt. Olvassuk el, mit mondott Jézus erről! Hogyan határozhatjuk meg a keresztény otthon küldetését annak alapján, amit Jézus a tanítványságról és a tanítvánnyá tételről tanított? Mt 28:18–19; Jn 8:31; 13:35; vö. 5Móz 6:6–9

_______________________________________________________________

Az a tanítvány, aki mestere szavait követve él (Jn 8:31). Akkor lesz valakiből tanítvány, ha a Krisztusról szóló igazságot továbbadja, hogy más is megérthesse azt. Másutt Jézus azt nevezte tanítványnak, aki szereti embertársait (Jn 13:35). E meghatározás szerint tehát tanítvánnyá tenni azt jelenti, hogy segítünk másoknak megszeretni Istent és az embereket.

Mit kell először a szülőknek megtenni ahhoz, hogy képesek legyenek lelkileg vezetni gyermeküket? 5Móz 6:5–6; vö. 5Móz 6:18

_______________________________________________________________

Miért fontosabb úgy nevelni a gyerekeket, hogy megismerjék a tökéletes Megváltót, ahelyett hogy megpróbálnánk tökéletes gyermekeket nevelni belőlük? Gondoljunk arra, hogyan ismertük meg az evangélium jó hírét! Mi az, amit mindenképpen szeretnénk, ha a gyermekeink megtudnának a hitről?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 1. negyedév

Családok Isten családjában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: