A tanítványok nevelése

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Mózes 29:38–42; Példabeszédek 1:8; 22:6; Máté 18:18–19; János 8:31; 13:35; Róma 8:28; Efézus 6:1–4

„És minden fiaid az Úr tanítványai lesznek, és nagy lesz fiaid békessége" (Ésa 54:13).

KULCSGONDOLAT: Isten azt kéri a szülőktől, hogy segítsenek gyermekeiknek elfogadni a hívő értékeket, és vezessék az Úrhoz a rájuk bízottakat.

Mózes az olimpiai lánggal futókhoz hasonlóan a hitet akarta átadni az utána következő nemzedékeknek. Világosan látta: semmi mással nem helyettesíthető az otthon szerepe, ahol mind a szülők, mind a gyermekek eljuthatnak az Istenbe vetett hitre, élhetik hitéletüket, amelyben kapaszkodóra lelnek. A nemzet ereje abban rejlik, ha ki-ki családi körben hűséges Isten Igéjéhez. A Biblia lapjait olvasva láthatjuk, Isten szeretné hozzásegíteni a gyermekeket, hogy elfogadják szüleik és nagyszüleik hitének örökségét. Mózes ötödik könyvének gondolatait visszhangozza a Példabeszédek könyve és az Efézusi levél is. Útmutatást és reménységet ad a szülőknek, akik szeretnék, hogy gyermekeik is az Úr tanítványai legyenek.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: