Gyermekek körében

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 16:1; 5Mózes 8:5; Zsoltár 30:1–10; 50:10–12; 127:3; Példabeszédek 3:11–12; Mikeás 6:8

„Mint pásztor, nyáját úgy legelteti, karjára gyűjti a bárányokat és ölében hordozza, a szoptatósokat szelíden vezeti" (Ésa 40:11).

KULCSGONDOLAT: Akinek gyereke van, szülői felelősséggel tartozik. Isten megmutatja Igéjében, hogyan tehetünk eleget hűséggel feladatunknak.

A gyermekek valóban Isten ajándékai. Az életünkön (úgy a földi, mint az örök életen) kívül ők jelentik a legcsodálatosabb ajándékot. Ám minél nagyobb az ajándék, annál nagyobb a felelőssége azoknak, akik kapták. Minden szülő számára nagyszerű alkalom, ugyanakkor komoly kötelesség is, hogy Jézus szeretetének jó hírét és életadó erejét továbbadják utódaiknak. Fontos beszélni nekik Jézusról és áldozatáról szóló jó hírről, ugyanakkor tisztában kell lennünk azzal is, hogy a gyermekek elsősorban nem a Biblia tanításából értik meg az igazságot, hanem szüleik életét figyelve. Ezen a héten azokat a tanácsokat vizsgáljuk meg, amelyeket az ajándékozó Isten adott.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 1. negyedév

Családok Isten családjában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: