Vissza az eredeti állapothoz

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 1:26–28; 2:24–25; 3:1–24; Máté 19:3–5; Lukács 17:21; 2Korinthus 5:17; Galata 1:4; 6:2; Efézus 3:17–19

„Tisztességes minden tekintetben a házasság és a szeplőtelen házaságy; a paráznákat pedig és a házasságrontókat megítéli az Isten" (Zsid 13:4).

KULCSGONDOLAT: A házasság intézményét ugyan megrontotta a bűn, az evangélium viszont képes visszaadni a házasság eredeti tisztaságát és szépségét. Isten azzal a céllal alkotta a házasság intézményét, hogy egy férfi és egy nő egész életre szóló kapcsolatban éljen egymással. Isten áldásul szánta a házasságot, teremtői munkájának nagyszerű részét. A bűneset előtt talán a házassággal adta leginkább tudtul az emberiség iránti végtelen szeretetét. Mennyire szomorú, hogy az első emberpár őszinte, nyílt, egyenlőségen alapuló kapcsolatát beárnyékolta az átok, amelyet bűnük váltott ki. Attól kezdve az emberiség együtt él a bűn irtózatos következményeivel. Krisztussal azonban új nap virrad a házasság intézménye és a házaspárok számára. Krisztusban a férj és a feleség tapasztalhatja, hogy Isten valóra váltja eredeti tervét a házassággal.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: