Mit mond az Ige a családi életről?

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Mózes 20:12; Zsoltár 18:3; Énekek éneke; Ézsaiás 54:5; 62:5; János 10:11; 15:5; Efézus 5:21–25

„Mert amelyek régen megírattak, a mi tanulságunkra írattak meg: hogy békességes tűrés által és az írásoknak vigasztalása által reménységünk legyen" (Róm 15:4).

KULCSGONDOLAT: Isten az Ige lapjain fejtette ki terveit és szándékait a családokkal kapcsolatban.

Egy tudományos kiállítás elsötétített termében hatalmas vászonra vetítik a természetben lezajló drámai jelenetek képeit. A közönség először szemügyre veszi a látottakat, majd háromdimenziós szemüveget vesznek fel. Meglepetésükre a megrázó látvány helyett virágzó gyümölcsös tárul eléjük. Mintha a virágba borult ágak egészen a fejük fölé hajlanának. Ha más szemszögből vizsgáljuk meg a Szentírást, mintha háromdimenziós szemüveggel néznénk, így a régen ismert igazságokat egészen új színben láthatjuk. Ezen a héten feltesszük a családi szemüveget, és megnézzük, mi mindent nyilatkoztatott ki Isten az Igében a családokkal és a családi élettel kapcsolatban. Így nézve elmondhatjuk, hogy a Biblia tankönyv is, amely a családi élettel, a hívők közösségével, a gyülekezeti élettel foglalkozik, és a ma emberének is szól.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 1. negyedév

Családok Isten családjában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: