CSALÁDOKBÓL ÁLLÓ CSALÁD

Vizsgáljuk meg a családdal kapcsolatos képeket! Jn 20:17; ApCsel 9:17; Róm 16:1; 1Kor 4:14–15; Gal 4:5; 1Tim 5:2

A családi életre vonatkozó kifejezések, mint pl. a születés, örökbefogadás, anya, apa, testvér, egészen újszerűen utalnak az embernek az Istennel, illetve a másik emberrel való kapcsolatára.

A hit közössége kifejezés a családokban megmutatkozó összetartozás érzését juttatja eszünkbe. Egész családjukkal járnak a gyülekezetbe sokan, míg mások egyedül mennek. Bizonyos értelemben családjuk mégis velük van, hiszen mindenkit saját családi környezete formál, és az ember mindig is a családja része marad. Ilyen szempontból a gyülekezet családokból álló család. Az első keresztények „házanként" törték meg a kenyeret, és egy gyülekezetet alkottak (ApCsel 2:46–47). 1Kor 12-ben azt látjuk, mennyire fontos értékelni, befogadni, gondozni az összetett szervezet minden egyes tagját, képességeiket munkába állítani.

Gyülekezet olyan, mint egy családi közösség. Milyen nyitottságot árul el a kijelentés? (Gal 6:10; Ef 2:19)?

Mennyiben hasonlít gyülekezeti családunk gyermekkorunk családjára, illetve a sajátunkéra? Nevezzünk meg olyan keresztény tulajdonságokat, amelyek családunkat jellemzik, és áldására válnának gyülekezetünk közösségének is! A gyülekezetünkre jellemző tulajdonságok közül melyik az, amelyet otthon is szívesen vennénk?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 1. negyedév

Családok Isten családjában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: