December 30.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Az ima fontossága: „Az ima a lélek lélegzetvétele, minden áldás csatornája. Miközben… a bűnbánó ember imádkozik, Isten figyeli harcait, látja küzdelmét, és megjegyzi komolyságát. Az embert nem kavarja fel érzés, nem zaklatja érzelem, nem árnyékolja be fájdalom, nem ejt rajta foltot bűn, nem rázza fel gondolat vagy cél, amiről az Úr ne tudna, hiszen végtelen áron váltotta meg, és változhatatlan szeretettel szereti" – (Ellen G. White: Maranatha, 85. old.).

Szüntelen imádkozni: „Gyakran imádkozzunk mennyei Atyánkhoz! Minél többször imádkozunk, annál közelebb kerülünk a szent Istenhez. A Szentlélek közbenjár azokért, akik komolyan imádkoznak szavakba nem önthető sóhajtásokkal, és az ember szívét meglágyítja, áthatja Isten szeretete. A sűrű fellegeket és árnyakat elűzik az Igazság Napjának fényes sugarai, és a gondolatok és szív rejtett kamráit beragyogja a menny fénye" – (Ellen G. White: In Heavenly Places, 89. ol.d).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Keressük meg a keddi résznél az imával kapcsolatos kérdést, és beszélgessünk róla! Mit tanultunk a válaszokból? Milyen téves vagy helytelen elképzelés élhet az emberekben az imával kapcsolatban? Az is előfordulhat, hogy alábecsüljük az ima erejét és hatását?

2. Ha kegyelem által üdvözülünk, miért mondjuk mégis, hogy hitünk fontos része a keresztény jellem? Miért helyez a Biblia nagy hangsúlyt a jellem kérdésére?

3. Vajon mire kell a legjobban vigyáznia a gyülekezetünknek, és mire kell vigyáznia a Hetednapi Adventista Egyháznak?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 4. negyedév

Efézusi levél – az emberi kapcsolatok evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: