December 2.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Szeretetben járni: „Mindazok, akiket a Szentlélek már átitatott, úgy szeretnek, mint ahogy Krisztus szeretett. Az az alapelv, amely Krisztus munkálkodását és szeretetét meghatározta, fogja őket is munkájukban irányítani, és szeretetre ösztönözni egymással való minden ténykedésükben és egymás iránt tanúsított magatartásukban.

Ez a szeretet a nyilvánvaló bizonyítéka tanítványságuknak. »Erről ismer meg mindenki, – mondta Jézus – ha egymást szeretni fogjátok« (Jn 13:35). Mikor az embereket nem a kényszer vagy az önérdek köti egymáshoz, hanem a szeretet, akkor életükben egy olyan befolyás érvényesülése mutatkozik meg, amely felette áll minden emberi befolyásnak. Ahol ez az egység megvan, az annak a bizonyítéka, hogy ott Isten képmása helyre lett állítva az emberben, és szívükben új életelvek gyökereztek meg" – (Ellen G. White: Jézus élete, 585. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. A vasárnapi tanulmányunkhoz kapcsolódva említsünk példákat a szeretet hatalmára, ami az egymással addig ellenségeskedő személyek vagy csoportok között békességet teremtett! Milyen tanulságot vonhatunk le ezekből a példákból?

2. „Senki titeket meg ne csaljon üres beszédekkel" (azaz hamis tanításokkal), olvashatjuk Ef 5:6 versében. Milyen hamis tanítások zavarják a mi korunkban a kereszténységet, és mit tehetnénk ezekkel szemben?

3. Mi a szentség? Pusztán a törvényhez való ragaszkodást jelenti? Előfordulhat, hogy az ember szigorúan betartja a törvényt, mégsem szent?

4. Találjunk alkalmat arra, hogy az egész csoport közösen megtegye, amire Pál bátorított Ef 5:19–20 verseiben! Énekeljünk Istent dicsérő énekeket! Mondjuk el a csoportunkban egy tapasztalatunkat, és azt, hogy miért vagyunk hálásak Istennek! Miért fontos, hogy szokásunkká váljon Isten dicsőítése és a hálaadás?

5. Mi a különbség a világi bölcsesség és az Isten szerint való bölcsesség között (lásd a szerdai tanulmányt)? Szükségszerű, hogy e kettő ellentétben álljon egymással? Segíthet-e a világi bölcsesség jobban felfogni az Isten szerinti bölcsességet? Ha igen, akkor hogyan?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 4. negyedév

Efézusi levél – az emberi kapcsolatok evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: