November 11.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Isten színe elé: „Krisztus nevének érdemei által járulhatunk Isten színe elé. Isten arra kér, hogy forduljunk hozzá megpróbáltatásainkban és kísértéseinkben, mert megérti azokat. Nem akarja, hogy embereknek panaszkodjunk. Krisztus vére által a kegyelem királyi székéhez jöhetünk, ahol kegyelmet találunk segítségül a nehéz időkben… Amint a földi szülő is arra biztatja gyermekét, hogy bármikor forduljon hozzá, az Úr is arra buzdít, hogy mondjuk el neki mindazt, amit szeretnénk, ami összezavar, de beszéljünk hálánkról és szeretetünkről is. Minden ígérete biztos. Jézus a biztosítékunk és a közbenjárónk, és megad mindent, hogy jellemünk tökéletessé válhasson. Egyedül Krisztus vérének örökös erejében bízhatunk, mert csakis Krisztus érdemei által nyerhetünk bocsánatot és békességet" – (Ellen G. White megjegyzései, Seventh-day Adventist Bible Commentary, 6. köt. 1116. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Egy híres prédikátor a következőket mondta: „Isten nem csak azért üdvözít, hogy megmeneküljünk a pokoltól. Azért juttat üdvösségre, hogy az egész világ előtt bemutathasson egy népet, amit mindenki ámulattal figyelhet." Vajon az egyháznak mennyire sikerült beteljesítenie ezt a tervet?

2. Beszélgessünk Ef 3:10 verséről! Milyen utalást találhatunk a nagy küzdelemmel kapcsolatban? Hogyan hozható párhuzamba Jób könyvének első két fejezete ennek a versnek az üzenetével?

3. Beszéljünk arról a csoportban, hogyan tapasztaltuk Isten szeretetét az életünkben! Mit tanulhatunk egymás bizonyságtételeiből?

4. Hogyan beszélhetnénk Isten nagy szeretetéről – amit Pál olyan ékesszólással fejteget ebben a fejezetben –, ha csoportunkból valaki elmaradna a gyülekezetből?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 4. negyedév

Efézusi levél – az emberi kapcsolatok evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: