Október 21.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Üdvözítő hit: „Nem elégséges hinni valamit Krisztusról, Krisztusban kell hinnünk… A megmentő hit egyezség: akik elfogadják Krisztust, szövetségi kapcsolatba kerülnek Istennel… Az élő hit az életerő növekedését jelenti, odaadó bizalmat, mely által a lélek győzelmes hatalommá válik" – (Ellen G. White: Jézus élete, 286. old.).

Isten kinyilatkoztatása: „Isten azért adott Igéjében kinyilatkoztatást önmagáról, hogy tanulmányozzuk azt. Igyekezhetünk megérteni, ám ne merészkedjünk azon túl! A legélesebb elme is egészen belefáradhat Isten természetének fürkészésébe, próbálkozásai mégis eredménytelenek maradnak. E probléma megoldása nem adatott meg nekünk. Emberi elme nem foghatja fel Isten hatalmasságát. Halandó ember ne kísérelje meg magyarázni Istent… E kérdésben az ember akkor szól a legékesebben, ha hallgat. A Mindentudó Isten nem lehet vita tárgya" – (Ellen G. White: Testimonies for the Church, 8. köt. 279. old.).

Krisztus az egyház feje: „Krisztust igen szoros és szent kapcsolat fűzi egyházához: Krisztus a vőlegény, az egyház a menyasszony; Krisztus a fej, az egyház a teste. Ebből következik, hogy ha az ember kapcsolatba kerül Krisztussal, kapcsolatba lép az egyházzal is.

A Krisztushoz való hűség megköveteli az egyházi feladatok hűséges teljesítését, ami igen fontos része az ember képzésének. Ha az egyházat áthatja a Mester élete, ez közvetlenül megnyilvánul a világért tett erőfeszítésekben" – (Ellen G. White: Education, 268–269. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Gondoljuk végig újra Pál imádságát az e heti tanulmányunkban idézett szövegek alapján! Mit kért imájában az apostol? Nekünk is szükségünk van arra, hogy könyörögjünk ezért Istenhez?

2. Pál azt kéri, hogy adjon az Úr bölcsességet és értelmet a hívőknek, hogy igazán megismerhessék Istent. A görögök számára Isten ismerete elméleti tudást jelentett. A héber gondolkodásmód szerint a tapasztalatok általi megismerés a fontos. Beszélgessünk az ismeret e két fajtájáról!

3. Ef 1:20–23 részeiben Pál arról írt, hogy Krisztus győzelmet aratott. Beszélgessünk arról a csoportunkban, hogy miért nincs még mindig vége a Sátánnal folytatott küzdelemnek? Milyen választ adhatunk erre a kérdésre a nagy küzdelem gondolatának ismeretében?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 4. negyedév

Efézusi levél – az emberi kapcsolatok evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: