Jézus, szolgálatunk Ura

E HETI TANULMÁNYUNK: Jn 13:1–15; Róm 12:4–8; 1Kor 12:28–13:3; Lk 10:38–42

„Tudjátok, hogy azok, akik a pogányok között fejedelmeknek tartatnak, uralkodnak felettök, és az ő nagyjaik hatalmaskodnak rajtok. De nem így lesz közöttetek; hanem, aki nagy akar lenni közöttetek, az legyen a ti szolgátok" (Mk 10:42–43).

KULCSGONDOLAT: Jézus az igazi példaképünk a szolgálatban. Emlékeztet rá, hogy „az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért" (Mk 10:45). Isten arra hív, hogy Megváltónk követőiként Jézus nevében szolgáljunk.

ELHÍVÁS A SZOLGASÁGRA. Jézus Krisztus arra kér, amikor elfogadjuk Megváltónknak és Urunknak, hogy az Ő lábnyomában járjunk. Ha követjük, nem válunk a világi felfogás szerint naggyá, hiszen arra hív el, hogy szolgáljunk. A szolgálathoz krisztusi gondolkodásmódra van szükség, hogy úgy tegyünk, mint a Mester, aki megalázta magát, és szolgai formát vett fel. A tanítványokhoz hasonlóan mi is gyakran észrevesszük magunkon, hogy küzdünk a hatalomért és a megtisztelő címért. Jézus pedig szeretettel int, hogy „ne így legyen közöttetek" (Mt 20:26).

Az elhívás arra szól, hogy elsősorban Urunkat, a Megváltó Jézus Krisztust, majd Jézus nevében az embereket is szolgáljuk, de nem kényszerből, hanem Isten iránti szeretetből, aki szeret minket, és életét adta értünk. Csak ilyen, az Isten és emberek iránti szeretetből fakadó szolgálatot tud elfogadni Jézus!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: