Jézus, istentiszteletünk Ura

E HETI TANULMÁNYUNK: Zsolt 95:6–7; 99:9; Jel 5:8–14; 14:6–7; Jn 2:13–16; ApCsel 4:24–31; Kol 3:16; Zsolt 47; 63:2–5; 150

„Jöjjetek, hajoljunk meg, boruljunk le; essünk térdre az Úr előtt, a mi alkotónk előtt! Mert ő a mi Istenünk, mi pedig az ő legelőjének népei és az ő kezének juhai vagyunk" (Zsolt 95:6–7).

KULCSGONDOLAT: Akik Krisztus uralma alatt élnek, legnagyobb örömüknek tartják, hogy imádhatják Istent: az Atyát, a Fiút és a Szentlelket.

ISTEN SZÁMON TARTJA, KI IMÁDJA SZÍVBŐL, IGAZÁN. Minden ember imádattal borul le valaki vagy valami előtt. Nem arról kell döntenünk: imádunk-e valakit, hanem arról, hogy kit vagy mit imádunk. Jézus földi szolgálata során tetteivel és tanításaival egyaránt hangsúlyozta, mennyire fontos Istent tisztelni. A templomban, a zsinagógában vagy a hegyoldalon, bárhol is járt, Jézus mindig szánt időt arra, hogy imádattal forduljon mennyei Atyjához. Jákob kútjánál egy asszonnyal találkozva elmondta a Mester, hogy Isten keresi azokat, akik igaz szívvel imádják Őt. Szavai szerint akik „lélekben és igazságban imádják" Istent (Jn 4:23), azok szeretik igazán.

Ezen a héten azzal foglalkozunk, hogyan tiszteli Istent, aki Krisztus uralma alatt él.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: