A SZENTLÉLEK TEMPLOMA (1Korithus 6:19–20)

A Korinthusbelieknek írt első levelében Pál apostol hangsúlyozta, hogy mennyire fontos testünkkel is dicsőíteni Istent. A korinthusi hívők komoly nehézségekkel néztek szembe. Városukban burjánzott az erkölcstelenség. Sátán hamis képet festett Istenről a hitetlenek és hívők előtt egyaránt. A szabadosság rányomta a bélyegét a kultúrára, de az egyházra is.

Az erkölcstelenségről szólva milyen érvekkel támasztja alá Pál annak fontosságát, hogy testünkkel is dicsőítsük Istent?

1Kor 6:19______________________________________________________

1Kor 6:20______________________________________________________

Foglaljuk össze néhány sorban, mit üzent Pál apostol e két szövegben! Hogyan hat ez mindennapi életünkre?

Az Úr Jézus Krisztus követőiként nem engedhetjük meg magunknak, hogy gondatlanságunkkal, nemtörődömségünkkel aláássuk egészségünket. Sokan gondolják, hogy „úgy élem az életem, ahogy nekem tetszik." Isten Igéje ellentmond ennek az énközpontú filozófiának. Ha a keresztények olyasmit tesznek, ami ártalmas, akkor önmaguknak is kárt okoznak, és nyilvánosan is szégyent hoznak Istenre.

Milyen káros dolgokkal romboljuk egészségünket, tehát a Szentlélek templomát (lásd még: Péld 20:1, 25; 5Móz 21:20; 1Kor 10:31)?

Testünkben is dicsőíteni Istent többet jelent annál, hogy tartózkodunk az erkölcstelen élettől. Ha valóban felismerjük, hogy testünk a Szentlélek temploma, amit Jézus drága vérén váltott meg, akkor ez hat életünk minden területére. Nem csak arra törekszünk, hogy ne romboljuk egészségünket ártalmas, káros szerekkel, dolgokkal, hanem igyekszünk minél inkább gondot viselni testünkről, hogy ezáltal Istent dicsőíthessük munkánkkal is.

„A keresztény ember számára csak a lelki élet fontos, a test nem." Hogyan felelhetünk erre a Biblia alapján? Hogyan értelmezhetjük az emberi lét fizikai és lelki oldala közötti szoros kapcsolatot?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: