Jézus, a kapcsolataink Ura

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Móz 20:14, 17; Zsolt 127; 128; Lk 6:27–28; ApCsel 2:41–47; Ef 4:32; 5:25; 6:1–4

„Egymás terhét hordozzátok, és úgy töltsétek be a Krisztus törvényét" (Gal 6:2).

KULCSGONDOLAT: Isten arra teremtette az embert, hogy közvetlen kapcsolatot tartson fenn Teremtőjével és az emberekkel. Ha Jézus Ura kapcsolatainknak is, helyreállhat bensőséges viszonyunk vele, amit eredetileg tervezett.

KÖZÖSSÉGRE TEREMTVE. Ádám teremtése után Isten azt mondta: „Nem jó az embernek egyedül lenni" (1Móz 2:18). Ádám nem műalkotás volt, akit azért hozott volna létre az Úr, hogy csak gyönyörködjön benne. Közösségi lénynek teremtette azért, hogy bensőséges kapcsolatban éljen Alkotójával és a többi teremtménnyel. Amikor Isten odavezette Évát társához, Ádámban megfogalmazódott az érzés: „Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett" (23. vers).

Annyi minden változott az első emberpár találkozása óta! A kapcsolatokat tönkretette és összetörte a bűn. Isten szeretné, hogy mi is olyan tartalmas és bensőséges közösségben éljünk, amilyet eredetileg tervezett.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: