Jézus, az imáink Ura

E HETI TANULMÁNYUNK: Róm 8:15, 18, 34; Gal 4:5–6; Ef 1:5; Jn 14:12–14; Ésa 53:12; 1Tim 2:5; Zsid 8:6; 12:24

„És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban" (Jn 14:13).

KULCSGONDOLAT: Akik úgy döntenek, hogy Krisztus uralma alatt akarnak élni, kövessék Mesterüket az imaéletben is.

URUNK ÉLETE. Krisztus életét az imádság jellemezte, az imádságot rendkívül fontosnak tartotta. Márk így írt erről: „Kora reggel pedig, még szürkületkor, fölkelvén, kiméne, és elméne egy puszta helyre és ott imádkozék" (Mk 1:35). Lukács evangéliumában ezt olvashatjuk: „És lőn azokban a napokban, kiméne a hegyre imádkozni, és az éjszakát az Istenhez való imádkozásban tölté el" (Lk 6:12). „Senkinek az életében sem volt annyi munka, olyan felelősség, mint Jézuséban, mégis hányszor találjuk Őt imában" (Ellen G. White: Jézus élete, 362. old.).

Ha követjük Jézus élete példáját, tanításait, a mi életünkbe is beépül az imádság. Az ima a keresztényi élet szíve-lelke, ami nélkül lelkileg halottak vagyunk.

Amikor imádkozunk, Mennyei Atyánkat szólítsuk meg, és Jézus nevében forduljunk hozzá! Könyörögjünk Isten akarata szerint! Csatlakozzunk Urunkhoz a közbenjárás szent munkájában!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: