A TEREMTÉS

Olvassuk el az ember teremtéséről szóló beszámolót (1Móz 1–2)! Milyen bizonyítékát találjuk ezekben a versekben, hogy Isten teremtési terve szerint az ember élvezheti a fizikai élet örömeit is?

______________________________________________________________________________________________________________________________

A teremtésről szóló beszámolót olvasva nem találhatunk semmi olyat, hogy a fizikai világ – beleértve az emberi testet is – rossz volna. Éppen ellenkezőleg: Isten arra teremtette az embert, hogy szoros kapcsolatban legyen a teremtett világgal. A férfit a föld porából formázta, a nőt pedig a férfiból teremtette, tehát az emberiség szorosan kapcsolódik a földhöz. Azt mondta az Úr az első emberpárnak, akik együtt éltek a földön, és táplálékukat is a föld adta, hogy „Szaporodjatok és sokasodjatok…" (1Móz 1:28). Az Úr ezzel őket is bevonta a teremtés folyamatába. „Minden maghozó füvet" (1:29), „mindenféle fát, tekintetre kedvest, és eledelre jót" (2:9) nekik adott. Azt akarta, hogy örömüket leljék abban, amit esznek. Gondja volt rá, hogy az eledel ne csak tápláló, hanem ránézésre is kellemes legyen. Ősszüleink a Paradicsomban éltek, ahol minden érzéküket gyönyörködtette környezetük.

Nem kérdéses tehát, hogy Isten fizikai lénynek teremtett, Ő ültette belénk a fizikai vágyakat is, amelyek önmagukban nem lehetnek rosszak éppen azért, mert tőle származnak. A probléma alapvetően nem vágyainkkal van, inkább azzal, hogy mi, bukott emberek hogyan élünk azokkal. Képesek vagyunk-e uralni azokat, nehogy Isten akaratával ellentétes irányba sodorjanak. Ezért fontos tudni, mit kíván tőlünk az Úr. Ha átadjuk Istennek bűnös énünket, hogy erőnk legyen vágyainkat az Ő akaratának alárendelni, akkor nem lépünk rá az önpusztítás ösvényére.

Miben láthatjuk még ma is, a bűn pusztítása ellenére is a teremtés eredeti, csodálatos voltát? Mi mindent élvezhetünk, és hogyan láthatjuk ezek által is a Teremtő szeretetét?

______________________________________________________________________________________________________________________________


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: