Július 8.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Érdemes végiggondolni, hány olyan személyt említ a Szentírás, akik életükben az első helyet átadták Istennek, és engedték, hogy Ő legyen fontossági sorrendjük Ura. Gondoljunk Máriának, Jézus anyjának életére! Olvassuk el Lk 1:26–38 verseit, és figyeljük meg, mit válaszolt Isten kérésére!

Megjegyzés: A XXI. században nem népszerű gondolat, hogy életünket alárendeljük valaki másnak. Ki-ki maga akarja irányítani saját sorsát, uralni életét. A keresztényeknek azonban más a véleményük. Isten hív, hogy éljünk az Ő uralma alatt. Ő a Megváltónk, aki szeret, és életét adta értünk. Uralma szabadságot jelent, nem rabságot. Nem rabszolgáiként kezel, hanem gyermekeiként szeret.

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Hogyan követhetjük Jézus példáját, aki „semmit sem tervezett a maga számára", hanem egyszerűen engedte, hogy az Atya irányítsa lépéseit? Soroljunk fel néhány gyakorlati példát, hogyan lehet megvalósítani ezt az életszemléletet! Gondolatainkról beszélgessünk csoportunk tagjaival is!

2. Vizsgáljuk meg életünk két fontos területét: a családot és az anyagiakat! Milyen tettekkel ismerhetjük el Jézus uralmát ezekben a kérdésekben?

3. Keressünk a Szentírásban olyan igéket, amelyek Krisztus bűneinkért hozott áldozatáról szólnak! Ezt követően röviden foglaljuk össze a lényegét! Lehetőség szerint néhányan olvassák fel, amit írtak! Létezhet-e nagyszerűbb ösztönző erő az Úr szolgálatára, mint Krisztus áldozata?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: