KRISZTUS PÉLDÁJA

Jézus számára az volt a legfontosabb, hogy Atyja akaratát cselekedje. Élete legfontosabb feladata egyszerűen ez volt: megismerni Atyja akaratát, és teljesíteni azt.

Milyen hasonló vonást fedezünk fel az alábbi bibliaversekben? Mi a közös témájuk? Mit árulnak el Jézusról és példamutatásáról az engedelmességgel kapcsolatban?

Jn 4:34________________________________________________________

Jn 6:38________________________________________________________

Lk 22:42_______________________________________________________

Fil 2:8_________________________________________________________

Zsid 10:9______________________________________________________

Jn 17:8________________________________________________________

„Így Krisztus tökéletesen megüresítette magát, semmit sem tervezett a maga számára. Elfogadta Isten rá vonatkozó terveit, s az Atya napról napra tárta fel azokat. Bárcsak annyira Istentől függenénk, hogy életünk egyszerűen akaratának átvitele volna" (Ellen G. White: Jézus élete, 208. old.)!

Krisztus élete csodálatosan példázza, milyen a tökéletes odaszentelődés. Nem csak tettei, de szavai is Istentől származtak.

Ismételjük át újra a mai igéket! Mit üzennek ezek a bibliaversek? Miben változzunk, hogy jobban hasonlíthassunk Jézusra?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: