Július 1.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Péter második levelét olvasva megfigyelhetjük, milyen sokszor utal Jézus Krisztusra! Ez a levél azzal kezdődik és végződik, hogy Urunknak és Megváltónknak nevezi Jézust.

Biztosan eszünkbe jut néhány olyan bibliai személy, akik azt latolgatták, hogy milyen következményekkel jár, ha elfogadják Jézus Krisztust Megváltójuknak és Uruknak. Íme néhány példa:

Nikodémus – Jn 3:1–21; 7:50–53; 19:39–42

A gazdag ifjú – Mt 19:16–26

Zákeus – Lk 19:1–10

Tamás – Jn 20:19–29

Vajon mi lehetett a küzdelmük oka? Találunk közös elemet ezekben a helyzetekben?

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Hogyan bátoríthatjuk egymást arra, hogy elfogadjuk Jézus Krisztus uralmát életünk felett? Miközben erre törekszünk, hogyan kerülhetjük el a törvényeskedés csapdáját? Miért fontos, hogy megértsük a hit általi üdvösség tanát?

2. Mit tehetnénk, hogy még jobban Jézusnak szenteljük életünket?

3. Hogyan bátorítanád egy barátodat, aki szeretne ugyan részesülni a megváltásban, de fél átadni magát Jézus Krisztusnak?

4. Beszélgessünk a csoportban arról, hogy mi az evangélium. Miután mindenki elmondta véleményét, elemezzük a válaszokat! Hasonlítsuk össze az evangéliumról alkotott különböző nézeteket!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: